Tandartspraktijken in Drenthe en Groningen dicht wegens slechte zorg

Drie tandartspraktijken in Hoogeveen, Winschoten en Emmen, die onder één bestuurder vallen, zijn gesloten en moeten dicht blijven tot ze betere zorg kunnen garanderen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) constateerde deze zomer ,,ernstige tekortkomingen'' in alle drie de praktijken. Het gaat om tandartspraktijk J. Vissi in Hoogeveen, J. Vissi in Winschoten en Sensodent in Emmen.

Tekortkomingen

Volgens rapporten van de inspectie werden er door een medewerker die niet bevoegd was als tandarts tenminste enkele maanden handelingen verricht zoals het trekken van tanden, wortelkanaalbehandelingen, verdovingen en het maken van röntgenfoto's.

De drie praktijken voldoen bovendien niet aan allerlei eisen op het gebied van hygiëne en het voorkomen van infecties. Ook deugde er van alles niet op het gebied van radiologie, dossiervoering en organisatie.

Voorlopig gesloten

,,Omdat de tekortkomingen zo omvangrijk en ernstig zijn, is sprake van een gevaar voor de veiligheid en/of de gezondheid van patiënten. Daarom moeten de tandartspraktijken sluiten en mag er geen zorg meer worden verleend'', aldus de inspectie.

De praktijken zullen zeker nog enkele dagen dicht blijven.

Nieuws

Meest gelezen

menu