Joris, Marick en Annabel uit Assen fietsen Alpe d'Huez op. 'Niet alleen voor papa, maar voor iedereen die kanker krijgt'

Team Assen bestaat uit leerlingen en docenten van vrijwel alle Asser scholen in het voortgezet onderwijs en mbo. Op de foto Marick Kniest, Christel de Jong, Joris Funken, Annabel Haak en Robert Kiers.

Team Assen bestaat uit leerlingen en docenten van vrijwel alle Asser scholen in het voortgezet onderwijs en mbo. Op de foto Marick Kniest, Christel de Jong, Joris Funken, Annabel Haak en Robert Kiers. Foto: Marcel Jurian de Jong

Nog nooit deden zoveel scholen uit Assen mee met de actie Alpe d’HuZes. Iedere leerling heeft zo zijn of haar eigen motivatie om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

„Nergens doen zoveel scholen mee als in Assen”, zegt Ramon Lieuwes met enige trots. Als coördinator is hij al sinds 2018 bij Team Assen betrokken, toen het Dr. Nassau College (locatie Penta) en het Drenthe College de koppen voor het eerst bij elkaar staken. Inmiddels doen alle middelbare scholen (op Gomarus na), de mbo-opleidingen, praktijkschool Pro Assen en het speciaal onderwijs van RENN4 mee aan de ultieme uitdaging: het beklimmen van de Alpe d’Huez in Frankrijk. Allemaal om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

‘Het begint te leven’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's