Teleurstelling over uitblijven verkeerslichten Zuidlaren

Oversteken op de Brink O.Z. vindt menigeen onplezierig. Foto Streetview/Googlemaps

Bij de nieuwe Albert Heijn in Zuidlaren is een volgens velen onveilige situatie ontstaan. De gemeente Tynaarlo zou eerst verkeerslichten plaatsen, maar tot teleurstelling van franchisenemer Hans Hendrikse zijn die niet gekomen.

Raadslid Casper Kloos van collegepartij Leefbaar Tynaarlo stelt raadsvragen over de kwestie. Sinds eind vorig jaar heeft Albert Heijn een tijdelijke winkel op het terrein van de Prins Bernhardhoeve. Veel mensen steken komend vanaf het dorp de Brink Oostzijde over. Hendrikse heeft veel opmerkingen gehad van klanten dat ze dit niet veilig vinden. „Er zit een knikje in de weg, waardoor je wat weinig overzicht hebt. Mensen hebben dat ook aan de gemeente zelf doorgegeven.”

Kloos wijst er op dat de gemeente in maart nog een oversteekplaats met verkeerslichten wilde plaatsen, maar daar nu vanaf ziet Hij wil weten waarom dat zo is. Volgens Hendrikse is er nog alle aanleiding de verkeerslichten te plaatsen. „In de zomer was het erg druk in het dorp. Gelukkig is er geen ongeluk geweest, maar dat wil natuurlijk niemand.”

Het was bij de nieuwe Albert Heijn aanvankelijk zo druk, dat er verkeerslichten nodig waren, stelt wethouder Hanneke Wiersema (CDA) van verkeer. Maar toen de situatie normaliseerde, verdwenen ook de klachten. „Daarom vinden we de verkeerslichten vooralsnog niet meer nodig. Maar dat kan veranderen als de situatie toch weer onveilig wordt.”

Nieuws

Meest gelezen

menu