Tentoonstelling Harry 'Cuby' Muskee verlengd

Foto: Marcel Juriaan de Jong

Bezoekers die de tentoonstelling 75 jaar Harry 'Cuby' Muskee in het Drents Museum willen zien, hebben nog anderhalve maand langer de tijd. Wegens grote belangstelling verlengt het museum de tentoonstelling.

De blueslegende zou dit jaar 75 jaar zijn geworden. Hij overleed in 2011. De tentoonstelling Window of my Eyes over Muskee en Cuby + Blizzards overtreft tot nu toe de verwachtingen van het Drents Museum in Assen.

,,Wat vooral opvalt, is dat mensen langer dan elders bij de tentoonstelling blijven hangen," zegt directeur Harry Tupan. ,,Ze lezen veel, luisteren veel. Vooraf hoop je dat dit het effect is van een tentoonstelling, maar het is altijd afwachten.''

Extra bluesactiviteiten
Om de verlenging te vieren organiseert het Drents Museum extra bluesactiviteiten voor museumbezoekers. Zo is er tot en met 5 juni elke zondagmiddag een instaprondleiding door de tentoonstelling met vrienden van Muskee.

Op 19 maart en 2 april zijn er speciale Muskee-wandelingen door de binnenstad van Assen en op 10 april kunnen bezoekers zelf muziek maken tijdens de workshop  Feel the blues . Ook is er een speciaal optreden van bluesartiest Ralph de Jong op 30 april in het museum.

Bekijk ook de fotoserie of beluister de podcast .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu