Terug naar je wortels: pleegkind kan papa of mama straks zien in oase van rust in Annen

In het Bolderhuis in Annen opent dinsdag een ‘worteltuin’: een plekje waar kinderen hun ouders kunnen ontmoeten als het contact verstoord is. Bijvoorbeeld door een scheiding of uithuisplaatsing.

Jos en Hettie Vrooyink in hun Worteltuin.

Jos en Hettie Vrooyink in hun Worteltuin. Foto: Harry Tielman

Een picknicktafel, een dierenweide, een olijk gesnoeide groene haag, een caravan met feestverlichting erop en een kinderglijbaantje. De flinke achtertuin van Hettie en Jos Vrooyink in Annen ademt vooral één boodschap heel erg uit: ontspan maar even. En dat is precies het idee van Stichting Wortel, die in bijna elke provincie van Nederland minimaal één worteltuin aanbiedt. Kinderen gescheiden van hun ouders – de wortels in hun bestaan – kunnen er op een ontspannen plek even contact hebben.

„Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen die de verbinding herstellen met hun biologische ouders meer rust krijgen. Het gaat dan gewoon beter met ze”, vertelt Jos Vrooyink (63). Hij en zijn vrouw zijn eigenaren van gezinshuis Het Bolderhuis en vangen al 22 jaar pleegkinderen op. Nu openen ze vrijwillig de tuin voor ontmoetingen. „Omdat we zelf hebben gemerkt hoe belangrijk dat is.”

Nieuws

menu