Tessa Geerling en Bert-Jan Lindeman Drentse sporters van het jaar

Tessa Geerling wordt tijdens het SportGala 2016 gekroond tot Drentse Sportvrouw van het Jaar. FOTO MARCEL J. DE JONG

In de Bonte Wever in Assen werden donderdagavond vanaf 20.00 uur de Drentse sportprijzen uitgereikt tijdens het Sportgala Drenthe

Sportman van jaar werd de winnaar van de zevende Vuelta etappe, wielrenner Bert-Jan Lindeman (26) uit Assen. Tessa Geerling nam de prijs van Drentse sportvrouw van het jaar in ontvangst. Geerling (21) uit Schoonebeek was afgelopen jaar ongenaakbaar op de fiets. Ze werd Nederlands, Europees en wereldkampioen op de Cruiser. Op de BMX werd ze Nederlands en wereldkampioen en haalde ze zilver op het Europees kampioenschap.

De zijspanracers van Team Streuer wonnen de prijs voor beste Drentse sportploeg van 2015. 'Als het verkeerd gaat, gaat het flink verkeerd met snelheid waarmee wij het doen', stelde het team met betrekking tot vertrouwen.

Jens Dekker is sporttalent van het jaar 2015. Hij werd toen Europees kampioen veldrijden bij junioren. Volleybalster Laura Dijkema was telefonisch aanwezig om publieksprijs te aanvaarden. Haar zus Joyce nam de prijs in ontvangst. De publieksprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.

De oevreprijs ging naar Bart Bennema, coach van Dafne Schippers.

Wilt je weten tegen wie de winnaars het op moetsen nemen? De genomineerden vindt u hier .

Lees hieronder hoe de avond verliep in het liveblog.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu