Test: wat is het hipste carnavalspak?

Verslaggevers testen verschillende carnavalskostuums

Apenkostuums, ballonnen in alle soorten en maten en schuimplastic piemels die je op je hoofd kunt zetten. Carnval wordt elk jaar zotter. Maar niet elk kostuum is even praktisch.

Gree’s Feestwinkel belooft 300 vierkante meter gegarandeerd feest en dat trekt in aanloop naar het carnaval flink wat klanten naar het centrum van Hoogeveen. Volgens eigenaresse Greetje Groeneveld (46) komen ze uit alle windstreken om de ideale feestoutfit uit te zoeken: ,,Het is zo druk dat ik het in principe nét alleen aankan.’’

Waar laat je het mobieltje?
Door jarenlange ervaring kent Groeneveld de mores van het carnaval. Zonder dat zij het feest zelf ooit vierde, weet ze welke kostuums het goed doen. Ook weet ze dat geen enkele carnavalsoutfit praktisch is. Belangrijkste kritiekpunt van tegenwoordig: ,,Alle feestgangers mopperen dat ze nergens hun mobieltje kwijt kunnen’’, grinnikt ze.

Over ervaring gesproken, Greetje weet ook dat er grote verschillen bestaan tussen kostuums die vrouwen en mannen kopen of huren. De dames hebben de kern van het carnavalsfeest over het algemeen wat minder goed begrepen, moet Groeneveld bekennen.

Sexy pakjes
,,Vrouwen willen er mooi uitzien en kopen vooral sexy pakjes. Dit terwijl carnaval niets met sexy te maken heeft. Het is vooral een zot feest’’, vertelt ze. De mannen maken hun keuze meer in de geest van het feest, aldus Groeneveld. ,,Die kopen flauwekul.’’

Daarbij valt te denken aan kostuums in de vorm van een bierflesje of het pinguïnpak met als opdruk Too cool for you .  Andere succesnummers zijn de zogeheten morphsuits, die het meest doen denken aan de hightech schaatspakken en als een soort tweede huid het hele lichaam bedekken. Je kunt door de stof heen drinken, maar naar het toilet gaan is een ander verhaal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu