Theater De Tamboer in Hoogeveen krijgt 75.000 euro uit Kickstart Cultuurfonds voor corona-aanpassingen: 'Komt als geroepen'

De vertoning van Bohemian Rapsody in De Tamboer. Foto: Gerrit Boer

Als enige theater in Drenthe krijgt De Tamboer in Hoogeveen een bedrag van 75.000 euro uit het Kickstart Cultuurfonds voor corona-aanpassingen.

Landelijk steekt het fonds 1,2 miljoen euro in 34 theaters. Die konden sinds half juli via een verzoek aanspraak maken op een bijdrage. Het fonds is een initiatief van de BankGiro Loterij en private fondsen. Onbekend is of andere Drentse theaters ook een dergelijk verzoek hebben ingediend.

‘Extra kosten dekken’

Directeur Pieter-Bas Rebers is blij met de toekenning. ,,Ja, hiermee kunnen we enigszins de extra kosten dekken die we nu maken om de tuinconcerten in september te houden, maar ook de voorstellingen die in de loop van september, zoals Bert Visscher, staan gepland. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel mensen erop afkomen.”

Vorige maand was de grote zaal van De Tamboer al het toneel voor twee vertoningen van de film Bohemian Rhapsody. ,,De zaal was daarvoor aangepast in een filmopstelling, met stoelen en banken op afstand. Dat zijn dingen die je normaal niet doet. Het zijn noodoplossingen. Daarom komt zo’n bijdrage van het fonds als geroepen.”

In totaal 16 miljoen euro

Volgende week maakt het Kickstart Cultuurfonds bekend welke concertzalen en poppodia aanspraak maken op zo’n bijdrage. Daarna zijn theaterproducties en grote tentoonstellingen aan de beurt.

In totaal maakt het Kickstart Cultuurfonds 16 miljoen euro vrij voor de culturele steun.

Nieuws

menu