Thijs heeft een beperking, Demi hielp hem op vakantie: ‘We zijn supergoede vrienden geworden’

Demi Heiligers (21) uit Zuidlaren is weer terug van haar vakantie op Chersonissos. Daar was ze met de spastische Thijs (28), die via Facebook een vakantiemaatje zocht. Uit 408 reacties koos hij Demi. Zij vertelt over hun Griekse avontuur.

Welkom terug, Demi. Hoe was het?

„Het was echt heel erg leuk. We hebben genoten van het weer en van de feestjes. En het was heel erg gezellig. Ook met de mensen in ons hotel. We hebben van alles beleefd.”

Thijs zocht een vakantiemaatje omdat hij een beperking heeft. Hoe was het om hem te begeleiden? Viel het mee, of tegen?

„Het viel echt wel heel erg mee. Ik moest z’n eten opscheppen en z’n eten snijden. En hij liep vaak aan mijn arm, als ik niet z’n rolstoel duwde. Bij het zwembad moest ik ‘m soms even overeind helpen. En meestal haalde ik z’n drankjes. In de kroeg - met harde muziek - is het wel lastig om hem te verstaan. Maar daar had hij ook een trucje voor. Hij typte dan gewoon op z’n mobieltje wat hij wilde bestellen.”

Dus geen moment spijt gehad dat je Thijs een berichtje hebt gestuurd?

„Nee, absoluut niet! Sorry trouwens, ik klink een beetje schor. We hebben nogal veel gefeest.”

Ha, geen probleem. Hoe is het met Thijs?

„Die heeft ook een beetje een hoestje, ha ha. Hij zei de laatste avond: kunnen we niet een week bijboeken? Maar ik zei: neeee. Ik ben wel echt helemaal gesloopt.”

Wat waren de hoogtepunten van de vakantie?

„Dat heb ik Thijs de laatste avond ook gevraagd. We zeiden allebei: het optreden van Afrojack (dj, red.). We hebben hem ook ontmoet en zijn met hem op de foto geweest. Thijs had dat helemaal zelf geregeld. Hij schreef op z’n telefoon dat hij graag met Afro op de foto wilde, liet dat aan iemand zien die achter de bar stond, en toen was ‘t zo geregeld.”

Jullie zijn veel in het nieuws geweest. Linda schreef over jullie, en het AD. Heeft dat nog iets opgeleverd?

„Nou, we werden wel vaak herkend! Sowieso is Thijs wel een bekend gezicht op Cherso. Hij komt er al vijf jaar.”

En is er toevallig niks opgebloeid tussen jullie?

„Ha, nee. We zijn gewoon supergoede vrienden geworden. Ik heb er echt een nieuw maatje bij. Daar hecht ik heel veel waarde aan.”

Zou je een vakantie als deze aan andere mensen aanraden?

„Ja, zeker. Maar je moet er wel goed over nadenken. Het is natuurlijk wel even iets anders, dan dat je met je vriendinnen op vakantie gaat.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu