Tien bewoners van verpleeghuis De Omloop in Norg besmet met coronavirus

Foto: ANP Foto: "Koen van Weel"

Tien bewoners van verpleeghuis De Omloop in Norg zijn positief getest op het coronavirus. Dignis, de organisatie waaronder het verpleeghuis valt, maakte dat dinsdagmiddag bekend.

De besmetting kwam aan het licht, nadat op andere locaties van Dignis een medewerker en bewoner positief op het virus werden getest. Naar aanleiding daarvan werden bewoners en medewerkers van de De Omloop en De Bonkelaar in Norg getest. Ook de bewoners en het personeel van De Enk in Zuidlaren zijn getest.

Dignis meldt dat de testuitslagen van de medewerkers en bewoners van De Bonkelaar en De Enk nog niet bekend zijn. Alle cliënten en familieleden zijn ingelicht over de situatie.

Verplicht mondkapje voor medewerkers en vrijwilligers

Door de besmettingen worden er in de verpleeghuizen van Dignis extra maatregelen getroffen. In afwachting van de testuitslagen is de Omloop, de Bonkelaar en de afdeling Veenstraat van de Enk tijdelijk gesloten voor bezoek.

Daarnaast moeten alle medewerkers en vrijwilligers vanaf 24 september een mondkapje dragen. Dat geldt ook voor familieleden en naasten die op bezoek komen.

Nieuws

Meest gelezen

menu