Tien coronaboetes uitgedeeld in Drenthe: in wijk Angelslo in Emmen kat-en-muisspel tussen jeugd en politie

Jongeren hebben brand gesticht op veldje in Angelso. Foto: De Vries Media.

In Drenthe zijn dit paasweekend tien boetes uitgedeeld aan mensen die met een te grote groep bij elkaar waren. Dat zegt burgemeester Marco Out, voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD).

Het overgrote deel van de inwoners van Drenthe heeft zich volgens de burgemeester van Assen keurig gehouden aan de coronaregels. Er waren wel enkele incidenten. Zondagavond hebben jongeren in de wijk Angelslo in Emmen een groot vuur aangestoken op een veld aan de Peyserhof in Emmen. Ook winkelkarretjes werden op het vuur gegooid. Toen agenten ter plaatse waren, zijn de jongeren gevlucht. De politie heeft de achtervolging ingezet, maar wist ze niet te pakken. De brand is geblust door de brandweer.

Volgens Out wordt met jeugdagenten en jongerenwerkers gekeken hoe ze groepsvorming en incidenten met jongeren nog beter kunnen voorkomen. ,,De jeugd kan niet op de voor hun bekende hangplekken bij elkaar komen. Zo zijn de regels. Ook zij moeten zich daaraan houden.”

Gerichte aanpak

De meeste jongeren doen dat ook heel netjes, benadrukt Out. ,,Soms beter nog dan ouderen. Maar voor een deel van de jeugd wordt het een soort kat-en-muisspel met de politie om toch bij elkaar te komen, maar niet gepakt te worden. Dat willen we voorkomen door een gerichte aanpak van jongerenwerkers en jeugdagenten.”

De politie en handhavers van de gemeente Assen hebben zaterdag nabij het stadhuis in Assen enkele boetes uitgedeeld aan een groep meerderjarige jongeren. Zij hielden zich ondanks waarschuwingen niet aan het verbod om samen te scholen, zoals in de noodverordening staat.

Nieuws

menu