TikTok-hit Boer Harms smaakt naar meer: Dutch Boys uit Zwartemeer broeden op EK lied voor de Oranjevrouwen

De Dutch Boys hebben opnieuw een hit te pakken met hun nummer Boer Harms. Op het socialmedia-platform Tiktok zijn duizenden video’s met het nummer gemaakt. Toen de Oranjeleeuwinnen ook meededen aan de trend ging het lied door het dak. Een gesprek met Dutch Boy Jans Hoogeveen.

Dag Jans! Hoe voelt dat nou, viral gaan op Tiktok?

,,Haha, nou ik moet je eerlijk zeggen dat wij niet eens wisten wat Tiktok was. Een tijdje terug belt mijn zoon me op. ‘Pa, je moet op Tiktok kijken, de oranjevrouwen dansen op jullie liedje’. Ik dacht, die maakt een grapje. Maar het filmpje was inmiddels ook al op Facebook geplaatst en daar zag ik de Leeuwinnen die op de tafel staan de dansen op onze muziek. Een hele leuke verassing natuurlijk!”

Wisten jullie toen nog niet dat inmiddels duizenden mensen hetzelfde deden en dat het lied daardoor miljoenen keren is beluisterd?

,,Geen flauw benul. Dat kwam later pas. Nu weten we ook dat Tiktok een populaire app is, waarop mensen allerlei dansjes op korte filmpjes doen. In de gekste situaties dansen mensen op Boer Harms. Ik heb zelfs een filmpje gezien waarop iemand het nummer onder een filmpje had geplakt waarop president Trump danst. Dat is toch geweldig! De hele dag door krijg ik filmpjes doorgestuurd op mijn telefoon.”

Het lied is ook wel erg aanstekelijk hè, waar zit hem dat in?

,,Ja, zeg het maar. Het is een heel simpel melodietje. Mensen worden er in ieder geval altijd vrolijk van, dat zal vast aanstekelijk werken. En daardoor blijft het in je hoofd zitten en herken je het altijd weer. Het lied is al bijna dertig jaar oud, maar nog steeds gaat het dak eraf als we bijvoorbeeld op een groot piratenfestijn staan te spelen. En dat zijn niet alleen de oudere mensen hoor, juist de jeugd vind het geweldig. Piratenzenders zijn het nummer altijd blijven draaien, daar hebben we veel aan te danken.”

Geeft zo’n hit ook nieuwe energie om opnieuw de studio in te duiken?

,,Nou, ik dacht wel: misschien moeten we een mooi voetballied maken voor de Oranjevrouwen? En dan op de melodie van Boer Harms. Ik ben alleen zelf niet zo’n goede tekstschrijver. Dus wie met een leuk idee komt mag zich altijd bij ons melden.”

Wel jammer dat we nu met corona zitten, anders had de viral jullie misschien nog wat leuke schnabbels opgeleverd.

,,Optreden zit er inderdaad voorlopig nog niet in. Anders hadden we vast wat aanvragen gehad. Het is niet anders natuurlijk. De aandacht die we nu krijgen is hartstikke mooi. Dat vinden we al meer dan genoeg. Mooi om mee te maken op onze oude dag!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu