Toch geen subsidies voor inwoners van Assen om houtkachels te verwijderen. Vorig jaar ingediende motie alsnog teniet gedaan in verwarrende vergadering: 'Ik snap er geen hout meer van'

Assen gaat toch geen geld uitgeven aan subsidies voor inwoners om houtkachels te verwijderen of filters aan te schaffen. Een vorig jaar ingediende motie om daarmee aan de slag te gaan, werd door de huidige raad alsnog afgeschoten.

Foto: ANP

Foto: ANP

Vorig jaar dienden GroenLinks, D66 en PvdA een motie in om de overlast van houtstook in de Drentse hoofdstad te verminderen door het verstrekken van een slooppremie voor kachels en een subsidie voor uitstootverminderende filters. Het college van Assen legde de gemeenteraad vorige week twee uitgewerkte mogelijkheden voor om dit te doen: een duurdere variant (260.000 euro) met subsidies en workshops zoals voorgesteld in de motie, maar ook een goedkopere variant (35.000 euro) met alleen voorlichting. De onoverzichtelijke discussie hierover leidde er uiteindelijk toe dat geen van beide voorstellen het haalde en de hand op de knip blijft.

Verhoudingen anders dan vorig jaar

Nieuws

menu