Toch groen licht voor bloemenkraam op zaterdag in Emmer centrum

Van Oenen mag op zaterdag weer bloemen gaan verkopen naast de Grote Kerk in het Emmer centrum. Foto: DvhN

Bloemenzaak Van Oenen/De Boeketterie uit Erica mag op zaterdag weer bloemen en planten verkopen naast de Grote Kerk in Emmen. Op donderdag is zij ook weer welkom in het Emmer winkelcentrum Bargeres.

Dit heeft eigenaresse Marianne van Oenen te horen gekregen van marktmeester Marja Hemel. Op de wekelijkse warenmarkten in Emmen moet de ambulante bloemenhandel vanwege het coronavirus voorlopig weg blijven. Op die markten zijn vooralsnog alleen verkopers van etenswaar welkom.

Belangrijk verschil met de wekelijkse warenmarkt is dat Van Oenen op zaterdag in het Emmer centrum niet tussen andere kramen staat, maar helemaal alleen. Dat is op donderdag in de wijk Bargeres ook het geval.

Van Oenen ageerde meteen toen zij door burgemeester Eric van Oosterhout van de markt werd geweerd. ,,Volgens de burgemeester ontlasten marktkooplieden met etenswaar de supermarkten. Maar dat doen wij ook, met de bouwmarkten daarbij.’’

Blij en dankbaar

Van Oenen is blij en dankbaar dat zij nu in ieder geval op zaterdag en op donderdag weer met de verkoop kan beginnen in respectievelijk het centrum en de wijk Bargeres. ,,Daar staan we zonder andere kramen om ons heen. Uiteraard nemen we alle voorzorgsmaatregelen met betrekking tot corona in acht en letten we erop dat onze klanten dat bij onze kraam ook doen.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu