Toch vuurwerkopslag op bedrijventerrein Barger-Oosterveld, ondanks bezwaren van de buren

Omwonenden hadden bezwaar, de collega-bedrijven vonden het niks, net als de bezwaarschriftencommissie op het gemeentehuis. Toch gaat de opslag van vuurwerk in een bedrijfspand aan de Handelsweg in Barger-Oosterveld door.

Burgemeester en wethouders van Emmen hebben dat vrijdag besloten. Volgens wethouder René van der Weide is na de afwijzing door de Commissie van Advies voor de Bezwaarschriften alles nog eens goed overwogen.

,,We hebben ook contact gehad met de bezwaarmakers. Maar we blijven bij de conclusie dat het opslaan van consumentenvuurwerk op deze locatie past, veilig en verantwoord is. We houden hier uiteraard streng toezicht op.”

De gemeente Emmen vindt dat er voldoende afstand is tot andere bedrijven en dat de opslag voldoet aan alle eisen. ,,Het past alleen niet in het bestemmingsplan. Maar daarvan kan een gemeente gemotiveerd afwijken. In de verleende vergunning werd verwezen naar een onjuist wetsartikel. Dat wordt in het nieuwe besluit aangepast”, aldus een woordvoerder.

Kringloopwinkel

De vergunning is in juni van dit jaar verleend aan LowBudget 2 Chance bv, naar eigen zeggen een kringloopwinkel. De winkel wil echter in de laatste dagen van het jaar vuurwerk verkopen en heeft daarom een vergunning gevraagd en gekregen voor de opslag van 9000 kilo consumentenvuurwerk.

Plaatselijk belang Barger-Oosterveld en de Vereniging Parkmanagement Bedrijven (VPB) vrezen grote risico’s voor de veiligheid van mensen. Zij wijzen onder meer op bedrijven in de buurt zoals een houtopslag, een grote tank met propaangas en flink wat voertuigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu