Toekomst Landgoed Overcingel in Assen is veilig: Het Drentse Landschap neemt het in eigendom

Overcingel is nu officieel overgegaan van de familie Van Lier Lels naar Het Drentse Landschap. Van links naar rechts: directeur Sonja van der Meer van Het Drentse Landschap, kleinzoon Jelmer, dochter Marike, kleinzoon Hessel en rentmeester Melle Buruma van Het Drentse Landschap. Foto Jaspar Moulijn

De toekomst van Landgoed Overcingel in Assen is veilig gesteld nu de familie Van Lier Lels het aan Stichting Het Drentse Landschap heeft geschonken. Maandag vond symbolisch de overdracht plaats.

Na het overlijden van de 90-jarige Henk van Lier Lels op 16 februari dit jaar vroeg menigeen zich af hoe het verder moet met diens landgoed -5 hectare groot- en huize Overcingel. De nabestaanden zijn dochter Marike (woonachtig in de Randstad) en de twee kleinzoons Jelmer en Hessel (24 en 18 jaar oud). Zij zijn niet in staat het grote landgoed en het oude huis tot in lengte van jaren te onderhouden. De familie heeft het landgoed bijna 250 jaar lang in bezit gehad. Huize Overcingel werd in 1777-1778 gebouwd in opdracht van Johannes van Lier, die op dat moment ontvanger-generaal van Drenthe was.

Alle vertrouwen in goede voortzetting

Nieuws

menu