Tom Lubbinge (35) oet Rune: Drèents as het kan, Nederlands as het mut | hier kom ik weg

De rubriek Hier kom ik weg is een samenwarking met het Huus van de Taol en giet over Drenten en heur verhalen. Drèents as het kan, Nederlands as het möt. Dat is de overtuging van Tom Lubbinge (35) oet Rune. Hij prat geern en vaak plat, ok tegen zien beide kinder. Hij en zien vrouw Joanne voedt ze twietaolig op.

Tom Lubbinge prat plat tegen zien kinder.

Tom Lubbinge prat plat tegen zien kinder. Eigen foto


En as de liefde mar blef winnen, komp het allemaol wel goed . Een diel van een liedtekst van Daniël Lohues siert het geboortekaortie van zeun Hinke (nou 1 jaor). ,,Op die van oeze dochter Liede stiet een aander deel”, zeg papa Tom Lubbinge met een glimlach. ,, As de liefde mar blef winnen was ok het thema op oeze bruloft en wij vunden het mooi um dat een beetie deur te trekken.”

De muziek van Lohues beheurt tot Lubbinges favorieten. ,,Ik hol slim veule van alle streektaalmuziek, maor hij stek der veur mij met kop en scholders bovenuut. Zien teksten vind ik geniaal en muzikaal is e ok vreselijk goed.”

Het Drèents hef de Runer van kleins of an metkregen, het Achterhoekse dialect ok trouwens, want dat sprek zien mam. ,,Maor ze döt het allent met mien pap en heur familie. Tegen mij en mien zussies preut ze Nederlands. Mien pap tegen oes vrogger ok, maor nou niet meer. En verder preut haost iederiene in oeze umgeving Drèents.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

Meest gelezen

menu