Topsporthal voor nationale selectie luchtgeweer verrijst in Emmen

Op het Schietsportcentrum Emmen wordt een semi-permanente topsporthal gebouwd voor de nationale selectie luchtgeweer van Nederland.

Een schutter met een luchtgeweer

Een schutter met een luchtgeweer Foto: Collectie KNSA

De hal wordt opgetrokken uit aluminium en wordt vijftien bij vijftien meter groot. De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) gaat ervan uit dat de hal dit najaar in gebruik genomen kan worden.

Nu nog heeft de nationale selectie luchtgeweer Papendal als thuisbasis. De inrichting van de hal in Papendal verhuist naar het nieuwe onderkomen in Emmen. De vergunning is in eerste instantie voor de periode van vier jaar. Er zijn geen bezwaren tegen de plannen binnengekomen.

Dat de groep schutters van Papendal naar Emmen gaat, heeft te maken met tegenvallende resultaten van deze selectie. Zij presteert onder de maat van de NOC* NSF en daarom mag zij geen gebruik meer maken van de voorzieningen op sportcentrum Papendal.

Het schietsportcentrum Emmen, formeel gelegen in Emmer-Compascuum, wordt door de KNSA beschouwd als het meest veelzijdige schietsportcentrum van het hele land. Het complex aan de Veenakkers is de enige in Nederland die bij alle disciplines aan de Olympische eisen voldoet.

De nationale selectie van de kleiduivenschutters heeft er haar trainingscentrum van gemaakt en ook de landelijker toppers met het klein kaliber geweer zijn er regelmatig te vinden. Meerdere keren gebruikten Duitse verenigingen of Landesverbände het schietsportpark voor regionale kampioenschappen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu