Touringcar van Drenthe Tours wordt omgebouwd tot overlegcontainer om 1,5 meter afstand te bewaren bij incidenten

Foto: Archief Huisman Media Foto: Huisman Media

Een touringcar van Drenthe Tours wordt omgebouwd tot een overlegcontainer voor personeel van hulpdiensten, zodat zij anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen bewaren.

Bij grote incidenten maken hulpdiensten gebruik van een zogenaamde overlegcontainer. Vanwege de beperkte grootte van de container kunnen de hulpdiensten geen anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Klaas Jan de Vries, directeur van Drenthe Tours, hoorde van dit probleem en bedacht samen met Veiligheidsregio Drenthe een oplossing voor het probleem. Omdat een groot aantal van zijn 26 touringcars door toedoen van het coronavirus niet rijden, besloot hij één van deze om te bouwen tot overlegcontainer. ‘We strippen een luxe touringcar en richten deze naar wens in, waarbij er kan worden voldaan aan de 1,5 meter regelgeving.’

Dienstrooster

De touringcar wordt ingezet bij grote incidenten waar meerdere hulpdiensten moeten samenwerken. Het touringcarbedrijf heeft chauffeurs beschikbaar die zorgen dat de touringcar op de plaats van het incident komt. ‘Ik heb hiervoor een dienstrooster gemaakt, zodat we 7 dagen in de week 24 uur per dag uitruk gereed zijn,’ aldus de directeur van Drenthe Tours. ‘Maar laten we hopen dat het niet te vaak nodig moet zijn’. De speciaal geprepareerde touringcar van Drenthe tours worden vanaf 25 september in gebruik genomen.

Jurjen Timmerman van Veiligheidsregio Drenthe is ontzettend content met deze oplossing. „Op deze manier kunnen we ons werk uitvoeren en helpen wij ook nog eens een ondernemer in een branche die het momenteel zwaar heeft.

Nieuws

Meest gelezen

menu