Wethouder: traag verloop rechtszaak CQ ligt niet aan Emmen

Volgens wethouder Jisse Otter heeft de vertraging van de rechtszaak niets met de opstelling van de gemeente Emmen te maken. Foto: eigen foto

Niet Emmen, maar de rechtbank is verantwoordelijk voor het trage verloop van de rechtszaak die oud-medewerkers en de curator van het failliete CQ tegen de gemeente voeren.

Dat antwoordde de Emmer wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) donderdagavond op vragen van Carmen Hoogeveen (D66). Om toegang tot ‘zijn’ stukken te krijgen, heeft Jeroen Sprangers, curator in het bankroet van het Centrum voor de Kunsten CQ, een Wob-verzoek bij de gemeente moeten indienen. De gemeentelijke bezwarencommissie oordeelde onlangs dat de gemeente ‘per alinea’ moet aangeven waarom bepaalde stukken niet worden vrijgegeven.

Wethouder en curator lijnrecht tegenover elkaar

Hoogeveen wil weten of het college dit advies ter harte neemt en of dat tot verdere vertraging van de rechtszaak leidt. Otter kon op die ‘technische vragen’ niet direct antwoord geven. Hij nam de gelegenheid te baat om te zeggen dat het trage verloop van de zaak niet aan de gemeente Emmen ligt: ,,De regie ligt bij de rechtbank.’’ Door uitval van een rechter is de zaak uitgesteld. Curator Sprangers heeft zich juist bij herhaling beklaagd over het traineren door Emmen, waar de afhandeling van zijn Wob-verzoek volgens hem slechts één voorbeeld is.

In de rechtszaak eisen oud-medewerkers 5,5 miljoen euro van de gemeente. Zij vinden dat de gemeente CQ met opzet heeft uitgekleed en vervolgens op de klippen liet lopen. De curator eist een bedrag van drie ton.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu