Trambrug, nieuwbouw bij een historische plek in het centrum van Klazienaveen

Zo gaat het gebouw Trambrug in het centrum van Klazienaveen eruit zien. Illustratie: Hendrik Klinkhamer

De bouw van een nieuw appartementencomplex aan de Langestraat in Klazienaveen kan beginnen. De vergunning is binnen en niemand heeft een bezwaar ingediend.

Het plan komt uit de koker van bouwondernemer Ruud Plas en gaat uit van een gebouw met veertien appartementen, twee penthouses en horeca-, woon- of kantoorruimte op de begane grond.

De exacte locatie is de hoek Langestraat/Pastoor Jongeriusstraat. Oudere Klazienaveners weten nog dat daar in het verleden de Trambrug over het Van Echtenskanaal lag. ,,Om die reden hebben we het project de naam Trambrug gegeven’’, zegt de 56-jarige Plas, een geboren en getogen Klazienavener.

Voormalig pand schildersbedrijf gaat plat

Op de bouwlocatie staat nu nog het voormalige pand van schildersbedrijf Soenveld. ,,Kort na de zomervakantie gaat dit gebouw tegen de vlakte. We hebben het asbest al gesaneerd’’, verduidelijkt Plas. Het voormalige bedrijfspand met woning staat al meer dan een jaar leeg.

De nieuwbouw begint als zo’n 70 procent van de appartementen is verkocht. De vraagprijs bedraagt tussen de 275.000 en 400.000 euro. De verkoop, bij makelaarskantoor Startbox, is deze week begonnen. Bij de voorinschrijving constateerde Plas al dat er veel interesse is. Doordat het complex in het centrum verrijst, liggen veel voorzieningen op loopafstand.

Parkeerplekken, bereikbaar via een ventweggetje

De omvang van de appartementen bedraagt tussen de 89 en 124 vierkante meter. De 175 vierkante meter op de begane grond is geschikt voor horeca, kantoren of winkels en kan indien gewenst worden opgedeeld. Hiervoor is nog geen liefhebber gestrikt. Voor de toekomstige bewoners worden zestien parkeerplaatsen aangelegd, die bereikbaar zijn via een achterliggend ventweggetje.

Plas Vastgoed ontwikkelt het project, Plas Bouwservice voert het uit. De architect van het complex is Hendrik Klinkhamer uit Emmen. Trambrug is het eerste project van Ruud Plas in zijn eigen woonplaats. In Emmen was hij de man achter de bouw van appartementen op de voormalige plek van Bever Sport aan de Hoofdstraat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu