Tui handhaaft vluchten Antalya

Groningen Airport Eelde. Foto DvhN

Vliegmaatschappij Tui blijft, anders dan gevreesd, twee keer per week de Turkse badplaats Antalya bevliegen vanaf Groningen Airport Eelde (GAE).

Het doorgaans betrouwbare weblog Airportnieuws meldde vorige week dat de maatschappij een van de vluchten zou schrappen, nadat bleek dat die via de website van Tui niet meer te boeken waren. Vluchten naar Turkije staan onder druk omdat veel vakantiegangers vrezen met vluchtelingenstromen te worden geconfronteerd.

Tui heeft het vliegveld laten weten twee keer in de week naar Antalya te blijven vliegen in het zomerseizoen dat 22 april begint. Wel veranderen de dagen. Vorig jaar werd op dinsdag en vrijdag gevlogen, dit seizoen kiest Tui voor maandag en zaterdag. Ook verandert de plaats van de tussenlanding. Die was in Rotterdam, dat wordt Eindhoven.

Een woordvoerster van GAE laat weten gelukkig te zijn met de veranderingen. ,,In wezen gaan we er op vooruit omdat er op de populaire zaterdag gevlogen wordt. Ook kunnen mensen kiezen voor een tiendaagse vakantie en daar is veel vraag naar.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Vliegveld Eelde
menu