Televisietoren van Hoogersmilde is bij hoge uitzondering open voor publiek. Familie van overleden Thomas (16) zamelt 10.000 euro in voor KWF Kankerbestrijding. 'Een klapper'

Bij hoge uitzondering mogen mensen dit weekend de televisietoren in Hoogersmilde bezoeken. Met de kaartverkoop haalt de familie Hegen tienduizend euro op voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding.

Marnix en Marcella Hegen met 'liftjongens' Rohan, Kylian en Dylan, de schoolvrienden van Thomas. Op de achtergrond is Smilde te zien.

Marnix en Marcella Hegen met 'liftjongens' Rohan, Kylian en Dylan, de schoolvrienden van Thomas. Op de achtergrond is Smilde te zien. Foto: Rens Hooyenga

Het is gezellig druk bij de televisietoren in Hoogersmilde. In plukjes lopen mensen van de ruim 300 meter hoge toren naar de speciaal voor dit weekend gerealiseerde parkeerplaats en andersom. Normaal gesproken is de toren niet open voor publiek, maar voor het goede doel maakt eigenaar van de toren Cellnex graag een uitzondering. „Het is een klapper”, zegt organisator Marnix Hegen. „We hebben, inclusief merchandise, al ruim 10.000 euro opgehaald.”

Nieuws

menu