Twee doden bij frontale botsing door spookrijder op A28 bij Hooghalen. Vijf andere inzittenden raken gewond

Frontale botsing door spookrijder op A28 bij Hooghalen. Foto: Noordernieuws

Een spookrijder is in de nacht van zaterdag op zondag op de A28 bij Hooghalen frontaal op een auto gebotst. Twee personen kwamen hierbij om het leven, vijf anderen raakten gewond.

Volgens politiewoordvoerder Thijs Damstra zijn de bestuurders van beide voertuigen overleden. Het gaat om de spookrijder: een 30-jarige man uit Assen. Het andere slachtoffer is een 35-jarige vrouw uit Leek.

De vijf gewonden zijn een 67-jarige vrouw uit Stadskanaal, een 68-jarige man uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist negeert stopteken bij controle

De spookrijder, die met hoge snelheid vanuit de richting Haren over de A28 reed, werd rond 00.30 uur opgemerkt door meerdere weggebruikers. Zij belden 112, waarna toegesnelde agenten probeerden de bestuurder te stoppen.

Volgens Damstra leek de auto nabij Assen zijn dollemansrit te staken. ,,Maar toen agenten de bestuurder wilden controleren, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Vanaf de afslag Assen-Noord reed hij al spookrijdend over de A28 in de richting van Beilen.”

Agenten probeerden daarop het verkeer stil te leggen en automobilisten te waarschuwen voor de spookrijder. ,,Ter hoogte van Hooghalen botste het voertuig frontaal op een tegemoetkomend voertuig. Bij het ongeval waren nog drie andere voertuigen betrokken.”

Onderzoek door Rijksrecherche

De A28 tussen Assen en Beilen was tot zondagmorgen 06.00 uur in beide richtingen afgesloten.

Omdat aan de aanrijding een achtervolging door de politie voorafging, is de Rijksrecherche ingelicht. Die gaat, zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij politiemensen zijn betrokken en mensen gewond zijn geraakt of omkwamen, ook onderzoek doen.

De politie roept getuigen op zich te melden en verzoekt mensen die dashcambeelden hebben van de spookrijder (of van de aanrijding zelf) te delen met de politie.

‘Even een keer slikken’

Meerdere automobilisten zijn de spookrijder tijdens de politieachtervolging op de A28 tussen Haren en Assen tegengekomen, zo melden zij op Twitter.

Nieuws

Meest gelezen

menu