Twee jaar cel geëist voor steken buurvrouw

Tegen een 31-jarige Meppelse eiste het Openbaar Ministerie dinsdag twee jaar cel voor poging tot doodslag.

De vrouw stak op 28 mei vorig jaar haar buurvrouw, met wie ze in een kamerwoning in Meppel woonde, meerdere keren met een mes.

Het slachtoffer hield er dertien wonden aan over, op haar gezicht en borst, maar raakte niet ernstig gewond. Een buurman kwam op het gegil van de vrouwen af en kon het slachtoffer op tijd bevrijden.

Gracht
Toen de politie kwam, was de 31-jarige verdachte in de Heerengracht gesprongen. De van oorsprong Somalische vrouw kan niet zwemmen en moest door een agent uit het water worden gehaald. Nadat de agenten met haar meegingen om thuis droge kleren te halen, kwamen ze het slachtoffer tegen die de doorweekte vrouw aanwees als de dader.

Het slachtoffer verklaarde dat ze haar buurvrouw tegenkwam op de gang toen ze naar de badkamer liep. Uit het niets was de vrouw haar aangevallen. De verdachte zei in de rechtszaal dat zij haar buurvrouw niet aanviel, maar zelf werd aangevallen en zich moest verdedigen.

Camera
In de gang, waar de steekpartij plaatsvond, hing een camera. Op de beelden zag de politie dat het verhaal van de verdachte niet klopte, maar dat zij zelf de aanval inzette. De vrouw is onderzocht in het Pieter Baan Centrum en lijdt aan een psychische stoornis. Ze is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Omdat ze niet behandeld wil worden, eiste de officier van justitie alleen gevangenisstraf. Uitspraak: 15 maart.

Nieuws

Meest gelezen

menu