Twee jonge meisjes komen om het leven bij zwaar verkeersongeval in Coevorden. 'Een verschrikking die je hoopt nooit te hoeven meemaken'

Bij een zwaar verkeersongeval aan de Europaweg in Coevorden zijn dinsdagmiddag twee jonge meisjes overleden. De slachtoffers woonden beiden in de buurt. Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden spreekt van een diep menselijk drama.

Foto: Noordernieuws/De Vries Media

Foto: Noordernieuws/De Vries Media

„Een verschrikking die je hoopt nooit te hoeven meemaken. De wetenschap dat er twee jonge kinderen bij betrokken zijn, gaat door merg en been”, reageert Bouwmeester.

„We leven ontzettend mee met de ouders en zullen hen bijstaan waar we kunnen.” In een later stadium is er ook contact met de school van de slachtoffers. Het is momenteel voorjaarsvakantie.

Aangereden bij oversteken

Wat er precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk. Een buurtbewoner meldt dat drie meisjes op een skelter langs de Europaweg aan het spelen waren.

Ze wilden oversteken toen zij aan de overkant een buurman zagen. Bij het oversteken zouden twee meisjes zijn geschept door een auto. Ze zijn daarna mogelijk overreden door een andere auto. Onderzoek van de politie moet uitsluitsel geven.

Een meisje zou in de buurt wonen en de andere twee in de buurt van Schoonebeek. Burgemeester Eric van Oosterhout betuigde via Twitter medeleven. Volgens hem komen de slachtoffers uit de gemeenten Emmen en Coevorden.

Hulpdiensten

Meerdere hulpdiensten kwamen na het ongeval ter plekke, waaronder vier ambulances en de brandweer. Ook twee traumahelikopters werden opgeroepen voor assistentie. Een buurtbewoner probeerde een van de meisjes te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. Beide slachtoffers zijn na het ongeval aan hun verwondingen overleden.

De hulpverleners die bij het ongeval betrokken waren, worden opgevangen in de brandweerkazerne in Schoonebeek. Daar kunnen ze hun ervaringen delen met andere betrokkenen. „Het is een standaard protocol, broodnodig bij zulke vreselijke ongelukken”, zegt Bouwmeester.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu