100.000 euro uitgeloofd voor gouden tip. Politie krijgt 7 nieuwe tips over de kofferbakmoord

Zo werd de auto van Ralf Meinema in het Stieltjeskanaal aangetroffen. Foto: Politie

De politie gaat aan de slag met zeven nieuwe tips over de moord op Ralf Meinema uit Klazienaveen. Vier tips kwamen er binnen nadat bekend werd dat de ouders van Meinema het tipgeld hebben verhoogd naar 100.000 euro. Een uitzending van Opsporing Verzocht leverde nog eens drie extra tips op.

Over de bruikbaarheid van de tips wil de politie op dit moment niets kwijt. Wel laat een woordvoerder weten dat het recherchewerk de nodige tijd zal kosten. „We kunnen en gaan ermee verder.”

Bekijk het item van Opsporing Verzocht van dinsdag hier terug:

De familie loofde in augustus 2018 al een bedrag van 50.000 uit, maar dat heeft niet tot de gouden tip geleid. Het Openbaar Ministerie loofde eerder al 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Het slachtoffer van de ’Drentse kofferbakmoord’ werd op 31 maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van een zwarte Mercedes, die half in het water hing van het Stieltjeskanaal bij Zandpol. Ralf Meinema was flink mishandeld.

Twee verdachten

In de zaak zijn eerder twee verdachten uit Emmen aangehouden. Een oom en zijn neef die naast elkaar wonen op het woonwagenkamp in de Emmer wijk Rietlanden werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Ralf Meinema. In de buurt van het kamp straalde de telefoon van Ralf voor het laatst aan. Beide verdachten zijn vrijgelaten wegens gebrek aan de bewijs. De oom is nog wel verdachte in de zaak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Kofferbakmoord
menu