Twee onagers geboren in Wildlands Emmen. Bekijk de beelden van de eerste stapjes die de pasgeboren wilde ezels buiten zetten

Een jonge onager. Foto: ANP

In dierentuin Wildlands in Emmen zijn twee onagers geboren. Onagers zijn Aziatische wilde ezels, ook wel paardezel of halfezel genoemd, en in het wild ernstig bedreigd. Wildlands is de enige dierentuin in Nederland die onagers heeft.

De beide jonge hengsten, van twee verschillende moeders maar met dezelfde vader, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geboren. De eerste dagen zijn de dieren met hun moeder in de stal gebleven.

Eerste stapjes buiten

Dinsdag mochten ze voor het eerst naar buiten. De kennismaking met andere dieren verliep rustig, aldus Wildlands. In 2020 werd een pasgeboren halfezel voor de ogen van het publiek doodgetrapt door een andere onager in het buitenverblijf.

Leefgebied bedreigd

Onagers komen in het wild voor in de woestijnen van Syrië, Iran en Tibet. Hun leefgebied wordt bedreigd door de concurrentie met mensen en vee om voedsel en waterbronnen. Ook wordt er op de dieren gejaagd. Europese dierentuinen hebben een fokprogramma voor de paardezels. In Wildlands leven nu tien onagers.

Nieuws

Meest gelezen

menu