Twee supermarkten, 52 appartementen en een zorgcentrum op het PBH-terrein. Dat zijn de plannen voor het centrum van Zuidlaren

Aan de voorzijde van het voormalige Prins Bernhardhoeveterrein in Zuidlaren komen 52 appartementen, twee supermarkten, een zorgcentrum én cultuur. Volgens de projectleider van het centrumplan is er genoeg ruimte voor alle wensen van de gemeenteraad.

Een voorlopige impressie van de voorzijde van het nieuwe PBH-terrein. Rechts de twee supermarkten met appartementen en het gezondheidscentrum. In het midden het cultureel centrum en twee horecapanden.

Een voorlopige impressie van de voorzijde van het nieuwe PBH-terrein. Rechts de twee supermarkten met appartementen en het gezondheidscentrum. In het midden het cultureel centrum en twee horecapanden. Beeld: LAOS Landschapsarchitecten en Specht architectuur en stedenbouw

Het mocht even duren: na bijna tien jaar overleg en een stoet wethouders liggen er dan toch concrete plannen voor de herinrichting van het centrum van Zuidlaren. De plannen spitsen zich grotendeels toe op het terrein waar vroeger de Prins Bernhardhoeve lag. Op de voorzijde aan de Grote Brink moeten, als het aan het college ligt, twee supermarkten en een zorgcentrum verrijzen. Boven de supermarkten komen appartementen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's