Twee verdachten aangehouden voor schietpartij op bezorgauto bij snackbar Kwalitaria Bargeres in Emmen

Zeker negen kogelgaten zaten er in een bezorgauto van Kwalitaria Bargeres. Foto: DvhN

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december werd er zeker negen keer geschoten op een geparkeerde bezorgauto bij snackbar Kwalitaria Bargeres in Emmen. De politie heeft deze week twee verdachten aangehouden.

Het gaat om twee 18-jarige mannen uit Emmen. Eerder deze maand werd ook een 18-jarige man uit Emmen aangehouden, die ervan verdacht wordt hetzelfde vuurwapen voorhanden te hebben gehad.

Deze verdachte werd eerder in bewaring gesteld door de rechter-commissaris en zal uiterlijk vrijdag in vrijheid worden gesteld. Hij blijft wel verdachte. Het onderzoek gaat verder.

Automatisch wapen

Tijdens de bewuste nacht wordt er rond 1.54 uur geschoten op een auto van de snackbar aan de Alerderbrink in Emmen. De twee daders komen aanrijden op een scooter in het winkelcentrum. De bijrijder stapt af en loopt met een automatisch wapen naar het parkeerterrein waar onder andere de auto’s van de Kwalitaria staan. Hij schiet op een van de auto’s en enkele kogels beschadigden ook een tweede auto van Kwalitaria die ernaast geparkeerd staat. Daarna stapt de schutter weer achterop de scooter en het duo rijdt weg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu