Tweeling krijgt werkstraf voor geweld tijdens TT vorig jaar

Rechtbank Assen.

Een Asser tweeling (29) heeft 100 en 50 uur werkstraf gekregen voor het stompen en trappen van een andere Assenaar tijdens de TT vorig jaar.

De tweeling was op stap met een vriendengroep en liep op 23 juni 2019 vanuit de Rolderstraat via de Singelpassage naar een ander café toen het misging. Het slachtoffer voegde zich bij de vriendengroep omdat hij er iemand van kende.

Slachtoffer schold met kanker

Het slachtoffer was grof in de mond en begon over de moeder van de tweeling. Hij zou hebben gescholden met de ziekte kanker, en dat viel slecht bij één van de tweelingbroers omdat hun moeder kampte met maagkanker. ,,Het triggerde mij heel erg’’, zei D tijdens de zitting. D. vroeg aan een andere vriend, die het slachtoffer kende, of hij hem even onder vier ogen kon spreken. ,,Toen heb ik gevraagd of die jongen weg kon, omdat het mij te ver ging.’’

Andere getuigen hadden ook gehoord dat het slachtoffer zich niet gedroeg. Terwijl D. zijn hart luchtte bij de vriend, kwam het slachtoffer erbij staan. D. stompte hem toen in het gezicht waardoor het slachtoffer met fiets en al achterover viel.

Het slachtoffer verklaarde dat hij daarna nog vijf keer in het gezicht is getrapt. Verdachte D. zegt dat hij bij één stomp bleef, omdat zijn tweelingbroer B. tussenbeide kwam. Een getuige had weer een heel andere lezing, namelijk dat B. begon met het gevecht en ook heeft getrapt.

‘U ging te ver’

De rechter veroordeelde D. tot 100 uur werkstraf waarvan 50 voorwaardelijk. Ook moet hij zich laten behandelen om zijn woede te leren beheersen. Ook broer B. had volgens de rechter straf verdiend. ,,Ik geloof dat u de zaak wilde ontzetten, maar ik vind dat u daar te ver in bent gegaan.’’ B. kreeg 50 uur werkstraf, geheel voorwaardelijk.

Nieuws

Meest gelezen

menu