Twijfel over nieuwbouw De Nieuwe Veste in Coevorden: raadsfracties voelen zich meegezogen in besluit

Links het verpauperde industrieterrein Holwert-Midden, straks mogelijk de nieuwe locatie van De Nieuwe Veste in Coevorden. Rechts het oude Van Gend & Loos-gebouw. Foto: DvhN

Raadsfracties in Coevorden hebben tal van vragen over de voorgenomen nieuwbouw van scholengemeenschap De Nieuwe Veste. Er zijn grote zorgen over de kosten, het toekomstige aantal leerlingen en de locatie.

Burgemeester en wethouders en de school geven de voorkeur aan nieuwbouw nabij het station, op het verwaarloosde industrieterrein Holwert-Midden (achter de drie supermarkten).

Wethouder Jeroen Huizing (CDA) denkt dat nieuwbouw op deze plek zo’n 39 miljoen euro gaat kosten, maar er is een marge van miljoenen in het uiteindelijke bedrag. Dat komt onder meer omdat de gemeente nog niet alle gronden in haar bezit heeft en er wellicht gesaneerd moet gaan worden. Fracties haalden dinsdagavond aan dat bouwkosten in twee jaar tijd ook nog eens met 20 procent zijn gestegen.

Alternatief

Een alternatief voor de locatie bij het station is nieuwbouw op de huidige plek, maar enkele fracties denken dat deze optie niet echt serieus meer wordt genomen door burgemeester en wethouders. BBC2014 en VVD zeiden zich meegezogen te voelen in een besluit voor nieuwbouw bij het station.

Het CDA vroeg zich af of de gemeente zo’n miljoenenbedrag wel kan betalen. ,,Ja, dat kan Coevorden’’, antwoordde Huizing. Geen nieuwbouw betekent volgens hem het einde van voortgezet onderwijs in Coevorden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu