Dankzij Anne Gietema (69) heeft Assen 20 bankjes om te praten over eenzaamheid of om te vragen: denk jij weleens aan de dood?

Anne Gietema is gepensioneerd geestelijk verzorger bij Lentis. De gemeente Assen heeft dankzij hem twintig plaquettes geplaatst op bankjes in de stad.

Anne Gietema is gepensioneerd geestelijk verzorger bij Lentis. De gemeente Assen heeft dankzij hem twintig plaquettes geplaatst op bankjes in de stad. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

‘Een goed gesprek begint met iemand écht zien’. In Assen krijgen twintig bankjes een plaquette vanuit Stichting 113 met die tekst. Assenaar en voormalig geestelijk verzorger Anne Gietema (69) nam het initiatief.

In de zon op een bankje is het Asserbos hoor je de vogels kwetteren. Een hardloper rent voorbij en groet. Anne Gietema uit Assen tuurt over het water van de oude ijsbaan. Naast hem is een goudkleurig plaatje op de bank geschroefd met de uitnodiging om iemand te zien en aan te spreken. Dit moet een remedie zijn tegen eenzaamheid en – in extreme gevallen – suïcidale gedachten.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's