Na verhaal over haar zoon Tygo (9) die niet naar school gaat, werd Manon de Deugd uit Roden overspoeld met reacties: 'Hij steeg op van trots'

Een week geleden vertelde moeder Manon de Deugd (41) uit Roden het verhaal van haar autistische zoon Tygo (9) die al twee jaar niet naar school gaat. Op het verhaal komen veel reacties binnen. Wat doet dat met het gezin?

De 9-jarige Tygo gaat al twee jaar niet naar school. Moeder Manon (rechts) uit Roden begint met hulp van raadslid Anita van der Noord een steunpunt.

De 9-jarige Tygo gaat al twee jaar niet naar school. Moeder Manon (rechts) uit Roden begint met hulp van raadslid Anita van der Noord een steunpunt. Foto: Corné Sparidaens

„Het gaat goed”, zegt Manon de Deugd, een week nadat ze in deze krant heeft verteld over de situatie van haar zoon. „Op de eerste dag kwam een storm van reacties op het artikel en dat ebde eigenlijk wel snel weg”, vertelt de inwoonster van Roden. Op de Facebookpagina van Dagblad van het Noorden is veel herkenning. „Ik vond het woensdag eigenlijk een beetje overweldigend. Ik zat als een kip zonder kop achter de computer en probeerde iedereen terug te mailen”, zegt De Deugd.

Spannend om verhaal te delen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's