Aparte containers voor luiers en herbruikbaar afval ophalen, gemeente Tynaarlo peilt wat inwoners vinden van nieuwe vormen van afvalinzameling

Wat nu nog afval is, moet snel grondstof worden voor nieuwe producten. Foto: Marcel Jurian de Jong

De gemeente Tynaarlo gaat onderzoeken hoe het inzamelen van afval door inwoners wordt ervaren en of ze te porren zijn voor nieuwe vormen van afvalinzameling.

De gemeente wil middels een enquête peilen wat de wensen en meningen zijn. Voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van afvalverwerking zijn aparte containers voor luiers en het invoeren van zogenoemd omgekeerd inzamelen. Dat betekent dat afval dat herbruikbaar is aan huis wordt opgehaald en dat restafval naar ondergrondse containers in de buurt kan worden gebracht.

Deel je afvalidee

De uitkomsten van dit onderzoek worden in een dossier gestopt voor een nieuw college dat zich er na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 over mag buigen.

Bijna tien jaar geleden deed de gemeente voor het laatst een afval gerelateerd beroep op inwoners via de oproep ‘deel je afvalidee’. Sindsdien is de hoeveelheid restafval naar tevredenheid van de gemeente teruggebracht en is het percentage op herbruikbare grondstoffen gescheiden afval gestegen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu