Tynaarlo moet woningbouwplan aanscherpen

De gemeenteraad van Tynaarlo is niet tevreden met het woningbouwplan dat wethouder Henk Berends (PvdA) dinsdag ter discussie voorlegde.

Veel fracties vinden het te weinig concreet. Zo vindt de ChristenUnie dat het wel wat ambitieuzer mag. Ook moet Berends duidelijker maken hoe groot de vraag naar sociale huurwoningen precies is. Volgens Berends schrijven veel mensen zich in als woningzoekende, zonder dat ze dringend een huis nodig hebben. Ze doen dit uit voorzorg. In de praktijk zouden er weinig problemen zijn als mensen wel snel een woning nodig hebben.

Wat GroenLinks betreft moet Berends beter duidelijk maken hoe hij statushouders wil huisvesten, dit zijn dus vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen. De partij mist concrete plannen.

Het plan heeft ook nog een voorlopige status. Berends wil het aan de bevolking voorleggen voor inspraak, waarna de gemeenteraad er opnieuw over een aangescherpte versie kan beslissen. Maar Hennie van den Born (ChristenUnie) wees er op dat de raad er eerst wel achter moet staan. Berends besloot daarop zijn plan eerst verder aan te scherpen. Hij legt zijn plan over twee weken opnieuw voor aan de raad.

Nieuws

Meest gelezen

menu