Uitgestorven Holenbeer te zien in Hunebedcentrum Borger. Skelet van 3,5 meter is de komende twee jaar te bewonderen

Een skelet en botten van verschillende, inmiddels uitgestorven, prehistorische dieren zijn vanaf dinsdag 25 april in het Hunebedcentrum te bewonderen.

Een skelet en botten van verschillende, inmiddels uitgestorven, prehistorische dieren zijn vanaf dinsdag 25 april in het Hunebedcentrum te bewonderen. Foto: Hunebedcentrum Borger

Een skelet en botten van verschillende, inmiddels uitgestorven, prehistorische dieren zijn vanaf dinsdag 25 april in het Hunebedcentrum te bewonderen. Het topstuk is het skelet van een holenbeer, een grote berensoort die in Europa leefde tijdens het Pleistoceen tot zo’n 25.000 jaar geleden.

De mannelijke exemplaren konden tot 3,5 meter hoog zijn wanneer ze op hun achterpoten stonden en rond 600 kilo wegen. Ze stierven uit in de loop van de laatste ijstijd. De holenbeer wordt voor een periode van twee jaar tentoongesteld in het Hunebedcentrum. Naast de holenbeer, zijn ook de schedel van de prehistorische wolharige neushoorn en een oeros straks te bewonderen in het museum.

Gigant

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's