Uitkomsten onderzoek anti-wolvenclub weinig verrassend: overheid moet ruimte krijgen om wolven af te schieten en beren mogen niet worden losgelaten in Nederland | opinie

De wolf houdt de gemoederen behoorlijk bezig in Nederland. Foto: Shutterstock

De Stichting Annemieke, die stelt dat er geen ruimte voor de wolf in Nederland is, heeft een opinieonderzoek laten uitvoeren. De uitkomsten zijn weinig verrassend, stelt Jon van Schilt.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1500 mensen, onder wie 96 Drenten, 115 Groningers en 123 Friezen, en is daarmee volgens Annemieke representatief. De voornaamste uitkomst is dat er meer ruimte moet komen om de wolf, die de hoogste graad van bescherming geniet, te ‘beheren’. Door elk jaar een aantal dieren af te schieten, zoals dat bij reeën, herten en zwijnen ook gebeurt. Of, zoals een minderheid stelt, alle wolven doodschieten en vervolgens de nulstand handhaven. Samen vormen beide groepen een ruime meerderheid.

Hoe stel je de vraag en leid je die in?

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu