Unicum: gehele oppositie in Emmen verwerpt begroting. 'Wat er nu gebeurt, dat kan echt niet'

Onvrede over nieuwbouwplannen voor het Centrum Beeldende Kunst (CBK) heeft geleid tot een unicum in de Emmer gemeentepolitiek. De gehele oppositie stemde donderdagavond tegen de gemeentelijke begroting.

De voormalige entree van de dierentuin. Hier zou een nieuw pand moeten komen voor het Centrum Beeldende Kunst (CBK). De manier waarop het college van burgemeester en wethouders dit voor elkaar wil krijgen, stuit op verzet van de oppositiepartijen in Emmen.

De voormalige entree van de dierentuin. Hier zou een nieuw pand moeten komen voor het Centrum Beeldende Kunst (CBK). De manier waarop het college van burgemeester en wethouders dit voor elkaar wil krijgen, stuit op verzet van de oppositiepartijen in Emmen. Foto: DvhN

De partijen vinden dat het college van burgemeester en wethouders de nieuwbouw erdoor wil jassen, zonder dat er een inhoudelijke discussie heeft plaats gevonden over nut en noodzaak van de investering van zo’n 5,5 miljoen euro. Ook is er onvrede over de manier waarop de financiering wordt geregeld. ,,Er is maar voor 80 procent dekking en als we nu ja zeggen, zitten we aan deze investering vast’’, aldus VVD-raadslid Johan Scheltens.

Nieuws

menu