Update (2): Scholen morgen weer ijsvrij

KNMI beëindigt code rood vanwege ijzel ANP

Bijna alle basis- en middelbare scholen in Groningen en Drenthe melden inmiddels dat zij, in navolging van gister en vandaag, ook morgen ijsvrij geven.

Overkoepelende scholenorganisatie O2G2 in Groningen sluit morgen wederom alle basisscholen. Ook andere scholen gaan morgen niet open. Zo twittert de Christelijke scholengemeenschap COG Drenthe dat er morgen geen les wordt gegeven. Ook scholengemeenschap Bijeen uit de gemeente Hoogeveen blijft dicht.

Het Dr. Nassaucollege in Beilen, Assen, Norg en Gieten meldt op Twitter dat haar scholen morgen opnieuw dichtblijven. Ook middelbare scholen in Groningen en Haren blijven dicht, waaronder het Zernike college en het Wessel Gansfort College. Hetzelfde geldt voor de locaties van het Gomarus college.

Op de locaties van het Esdalcollege in Drenthe gaan morgen de eerste twee uren les in ieder geval niet door. De scholengemeenschap hoopt morgenochtend voor half 8 te kunnen melden of de andere lessen van morgen wel of niet doorgaan. MBO-scholen Noorderpoort, Alfa-college en Drenthe College zijn morgen na 11.00 uur open, maar dat kan morgenvroeg nog veranderen. Om 07.00 uur hakken ze de knoop daar door.

RUG en hogescholen
De Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool gaan morgen voor zover bekend wel open. De Hanze is overigens nog in beraad en hoopt in het begin van de avond uitsluitsel te geven.

De lessen op de NHL-locaties in Groningen en Leeuwarden zijn morgen geschrapt. De vestiging in Groningen is de hele dag gesloten; de vestiging in Leeuwarden is van 11.00 uur tot 16.00 uur open.

Update 18.00 uur:
De Hanzehogeschool meldt dat morgen alle locaties nog gesloten zijn. De RUG beslist morgenochtend om 07.00 uur of de gebouwen gesloten blijven of toch open gaan.

Update 20.00 uur:
De gebouwen van RENN4, speciaal onderwijs in de provincie Groningen, zijn morgen gesloten. Het gaat om de locaties VSO de Erasmusschool in Groningen en de VSO Diamant College in Groningen.

Voor exacte informatie over sluiting: neem contact op met de betreffende school.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu