Update (4): Glijpartijen op de wegen, code geel verlengd

Foto: Archief DvhN / ANP ANP

Het is zondagochtend opnieuw glad op de wegen in het Noorden. Op veel plaatsen in Groningen en Drenthe ligt sneeuw en bevriezen natte weggedeelten.

Dat zorgde vooral in Drenthe voor wat glijpartijen op de wegen. Zo gleed bij Holsloot een auto de Hoogeveense Vaart in. Op de A37 bij Zwinderen schoot een auto van de weg. Deze kwam in de berm terecht. Voor zover bekend zijn geen gewonden gevallen. Uit Groningen zijn nog geen meldingen van ongevallen. 

De strooiwagens waren zondagochtend in beide provincies al vroeg op pad. Zo ging de Stadsdienst in Groningen al voor zes uur de straat op.

Het KNMI heeft in het hele land code geel afgegeven en verwacht dat de gladheid zeker tot eind van de ochtend zal aanhouden.

Zaterdagavond raakten in Drenthe ook al auto's van de weg door de gladheid.

Update 09.50 uur:
De politie Groningen meldt op haar Twitteraccount dat ook in de provincie Groningen afgelopen nacht ongelukken gebeurden vanwege de gladheid. De grootste was op de Weg der Verenigde Naties in Groningen: daar klapten vier auto's op elkaar in een kop-staart-botsing. Een van de bestuurders raakte gewond. Op de Griffeweg in Groningen raakte ook een automobilist gewond toen een auto en een busje botsten.

Naast botsingen waren ook glijpartijen in de provincie. Op de N46 schoot een auto in de sloot en op de Oude Roodehaansterweg in Groningen kwam een auto vast te zitten in de berm nadat deze in de slip raakte. Mogelijk zijn er nog meer aanrijdingen of glijpartijen geweest, meldt de politie, waarvan zij niet op de hoogte zijn.

Update 10.15 uur:
De politie Drenthe meldt dat er in de provincie zes ongevallen door de gladheid bij haar bekend zijn. In Nijeveen raakten twee vrouwen gewond toen zij op hun fietsen van achter werden aangereden door een auto. Ook op de Veldakkersweg in Exloo raakten twee mensen gewond na een frontale botsing.

Net als in Groningen ook in Drenthe slippartijen. Op de A28 ging het twee keer mis: bij Beilen kwam een auto in de berm terecht en bij Assen eindigde een automobilist tegen de vangrail. Ook in de gemeente Coevorden ging het twee keer mis: op de A37 bij Wachtum reed een auto van het talud. In Coevorden schoot een auto het water van het Alte Picardiekanaal in. Niemand raakte gewond.

Update 10.30 uur:
Het KNMI meldt dat code geel is verlengd. Tot tenminste drie uur zondagmiddag is er kans op gladheid.

Update 17.00 uur:
Code geel is opnieuw verlengd, zo meldt het KNMI. In het noordoosten kunnen nog sneeuwbuien vallen. Ook is er nog steeds kans op bevriezing van natte weggedeelten. Het blijft lokaal glad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu