Update: Man overleden na mishandeling in speeltuin in Assen; aanleiding mogelijk zedendelict

In een speeltuin in Assen is zaterdag een man dusdanig mishandeld dat hij aan de gevolgen daarvan is overleden. Hierbij zou mogelijk sprake zijn geweest van een zedendelict met een vierjarig meisje. De politie heeft vijf verdachten aangehouden.

Volgens politiewoordvoerster Tessel Horsman kreeg de politie rond tien voor een een melding uit de Iemstukken over een mogelijk zedendelict met een minderjarig meisje als slachtoffer. Ter plekke constateerde de politie dat mensen uit de buurt probeerden de mogelijke dader ‘op een of andere manier in bedwang te houden’.

Reanimatie

De politie onderzoekt nu hoe dat precies in zijn werk ging. Volgens de woordvoerder van de politie hebben agenten nog geprobeerd de mishandelde man te reanimeren, maar mocht dat niet baten. Daarop werd de traumahelikopter die onderweg was teruggeroepen.

H orsman wil niet zeggen hoe oud het meisje is dat mogelijk onzedelijk is betast. In een voor haar vertrouwde omgeving zijn zedenrechercheurs met het meisje bezig, zegt Horsman.

Nader onderzoek

Het is nog onduidelijk of er op het moment van het drama een feestje in de speeltuin was en of het meisje daaraan meedeed. Horsman: ,,Dat moeten we allemaal nog onderzoeken.’’ Volgens de woordvoerder spitst het onderzoek zich toe op twee zaken: de dood van de man en een mogelijk zedendelict.

Uit de hand gelopen

Volgens buurtbewoners was er wel degelijk een kinderfeestje aan de gang op het speelterrein. Ouders spraken de man, die een meisje onzedelijk zou hebben aangeraakt, aan op diens gedrag. ,,En dat is vreselijk uit de hand gelopen’‘, aldus een buurtbewoner.

Een vrouw, die vlakbij woont, vertelt eenzelfde verhaal. ,,Het is slecht, maar kan me er iets bij voorstellen. De rem is op zo’n moment weg. Mijn zoon had 20 jaar geleden een leerkracht op de basisschool die niet van de kinderen kon afblijven. Ik weet niet wat ik doe als ik die leerkracht voor de auto krijg.’’

Inmiddels is burgemeester Marco Out van Assen ter plekke om zich te laten informeren over het voorval.

Nieuws

Meest gelezen

menu