Update (6): Sneeuw verdwijnt, maar keert ook weer terug

Smeltwater zorg voor overlast op A28 bij Hoogeveen. Foto Persbureau Meter

In Drenthe was het vrijdagochtend glad op de wegen door resten van sneeuw.

Donderdagavond en -nacht sneeuwde het in Drenthe. Op sommige plekken lag vrijdagochtend nog een flink pak, vooral binnenwegen waren minder goed begaanbaar. Op de A28 werd alleen de rechter rijstrook gebruikt en automobilisten reden niet veel sneller dan 60 kilometer per uur. Strooiwagens gingen de weg op.

Het treinverkeer ondervond geen hinder van de sneeuw. Rond twaalf uur 's middags was de grootste overlast op de wegen voorbij.

Update 7.49 uur: Op de A28 is een ongeluk gebeurd tussen de afslagen Westerbork en Assen-Zuid. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst. Door het ongeval ontstond drie kilometer langzaam rijdend verkeer.

Update 8.17 uur:  Op de A28 tussen Ruinen en Hoogeveen is vier kilometer langzaam rijdend verkeer. De rechter rijstrook tussen Fluitenberg en Hoogeveen is afgesloten vanwege water op de weg.

Update 8.58 uur: Op een aantal plekken in de provincie zijn ongelukken gebeurd. Op de A28 bij Assen kwam een auto in de berm terecht. Hierdoor is langzaam rijdend verkeer ontstaan in de richting van Beilen. In Ruinerwold raakte een vrouw lichtgewond toen ze met haar auto naast de weg terecht kwam.


Auto in de berm op A28 bij Assen. Foto DvhN

Update 9.33 uur: De vertraging op de A28 bij Assen, in de richting van Beilen, is inmiddels voorbij. Datzelfde geldt voor het oponthoud tussen de Westerbork en Assen-Zuid. Wel is er nog langzaam rijdend verkeer tussen Fluitenberg en Hoogeveen. De rechter rijstrook is daar dicht, omdat er water van een viaduct af loopt.

Update 10.48 uur: Inmiddels is er geen vertraging meer op de A28 tussen Fluitenberg en Hoogeveen. De rechter rijstrook is wel nog steeds dicht.

Update: 13.13 uur: De rechter rijstrook van de A28 tussen Fluitenberg en Hoogeveen is weer open. Er geldt geen weerswaarschuwing van het KNMI meer voor Drenthe. Het dooit en dus verdwijnt de sneeuw snel. Vrijdagnacht gaat het licht vriezen en is er kans op winterse neerslag. Ook zaterdag kan natte sneeuw vallen. Er blijft daardoor kans op gladheid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu