Update: Voorzitter Bas Eenhoorn legt functie bij Treant Zorggroep per direct neer

Foto: ANP / Phil Nijhuis

Bas Eenhoorn heeft donderdagmiddag besloten om zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht bij de Treant Zorggroep per direct neer te leggen.

,,Verschil van inzicht tussen Eenhoorn en de voorzitter van de raad van bestuur Carla van der Wiel ligt aan dat besluit ten grondslag”, staat in een korte verklaring. Treant heeft ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal en zeventien verpleeg- en ouderenzorgcentra.

Onrustige periode

De 70-jarige Eenhoorn is oud-VVD-voorzitter en voormalig burgemeester van Alphen aan de Rijn. Hij is zeven jaar voorzitter geweest van de raad van toezicht van Treant. Het is en was een onrustige periode voor de zorggroep. Eind 2016 vertrokken onverwachts twee leden van de raad van bestuur, onder wie de bestuursvoorzitter.

De samenvoeging van de ziekenhuizen verloopt moeizaam. In Stadskanaal en zeker ook in Hoogeveen is grote zorg over de toekomst. Bewoners vrezen dat ‘hun ziekenhuizen' worden uitgekleed. De gemeenteraad van Hoogeveen deelt die zorgen en is continu in overleg met Treant. Onlangs zijn opnieuw een reeks kritische vragen gesteld, onder meer over het opdoeken van de Intensive Care.

Eenhoorn laat weten dat hij niet wil uitleggen waar het verschil van inzicht met de bestuursvoorzitter over gaat. Ook bestuursvoorzitter Van der Wiel weigert een nadere toelichting te geven. De overige zes leden van de raad van toezicht blijven wel aan. Volgens een woordvoerder van Treant steunen zij het beleid van Van der Wiel wel. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu