Update: artiest slaat jongen van podium bij tienerfeest in Assen, slachtoffer doet aangifte (+video)

Beelden uit de video. De artiest haalt flink uit.

Een artiest die vrijdagavond optrad op een tienerfeest in de Bonte Wever in Assen heeft een bezoeker van het podium geslagen. Van het voorval is een video opgedoken. Het slachtoffer doet samen met de organisatie aangifte bij de politie.

Het gebeurde bij het feest Go Zero Procent. Op de feesten wordt geen alcohol geschonken. De bezoeker die geraakt werd is minderjarige jongen.

Een bezoeker plaatste een video van het voorval op Facebook.

'Kom maar hier'

De betreffende artiesten zijn na het incident direct van het podium gehaald. Bas de Leeuw van de organisatie is geschrokken van het voorval. ,,Dit is het laatste wat we willen. We organiseren dit feest al vanaf 2012 en altijd met veel plezier.''

Ook vrijdag was de sfeer goed volgens hem. Toen laat op de avond Armoo ging optreden ontstond er voorin de zaal reuring. Een groepje zou de rappers uit hebben gedaagd en er werd met drinken gegooid.

De Leeuw: ,,De artiesten riepen: kom maar hier. Een van de jongens zag dat als uitnodiging, ging het podium op en kreeg meteen een klap. Niet van Armoo, maar van een zijn 'bijzangers'.''

Slachtoffer verdrietig en boos

Het slachtoffer is na het incident door de beveiliging meegenomen. De Leeuw sprak met hem. ,,Hij was heel verdrietig en boos.'' Meteen is besloten het optreden van de rappers te stoppen. De rest van de show is verder gegaan.

'Laagste van het laagste'

De organisatie heeft de artiesten aangesproken op hun gedrag en duidelijk gemaakt dat er stappen ondernomen worden. ,,We hebben uitgelegd dat dit echt niet kan. Dat begrepen ze deels, maar ze vonden ook dat ze uitgedaagd werden.''

Dat mag volgens De Leeuw nooit een reden zijn voor het uitdelen van een klap. ,,Als zoiets gebeurt spreek je het publiek toe of richt je je tot de organisatie. Een bezoeker het podium ophalen en eraf slaan is het laagste van het laagste.

De organisatie heeft contact met de jongen en zijn ouders. Samen bekijken ze wat de vervolgstappen zijn. Het management van de artiesten werkt volgens de organisatoren goed mee.

Burgemeester aanwezig

Burgemeester Marco Out van Assen was vrijdagavond ook aanwezig. Nog onduidelijk is of hij het incident heeft zien gebeuren. De burgemeester noemde het feest op Twitter nog 'het grootste, leukste en veiligste alcoholvrije tienerfeest.

Niet bereikbaar

De politie gaat vooralsnog niet in op het voorval. Een woordvoerder laat weten dat alles in het teken staat van Sinterklaas. Veel mankracht is nodig voor een blokkade op de A7 bij Joure, veroorzaakt door demonstraties bij de landelijke intocht voor Sinterklaas.

Het management van Armoo was niet bereikbaar voor een reactie.

Nieuws

menu