VAM-berg gaat drie weekenden op slot vanwege wielerwedstrijden. Maar publiek is welkom op de berg bij Ronde van Drenthe, NK junioren en EK veldrijden

De Drentse VAM-berg, hier tijdens de Nederlands kampioenschappen wielrennen afgelopen juli. Foto: Marcel Jurian de Jong

Wielrenners en andere recreatieve fietsers die de VAM-berg willen beklimmen moeten de komende drie weekenden andere plannen maken.

De hoogste berg van Drenthe is dan afgesloten vanwege de Ronde van Drenthe, het NK junioren en het EK veldrijden. Ook in de dagen voorafgaand aan deze evenementen moeten weggebruikers rekening houden met mogelijke afsluitingen, in verband met de voorbereidingen.

Publiek is welkom

De Ronde van Drenthe maakt op 23 en 24 oktober gebruik van de VAM-berg. Het NK voor junioren doet dat op 30 en 31 oktober en het EK veldrijden op 6 en 7 november. Publiek is welkom bij deze wedstrijden op de VAM-berg.

Wedstrijden worden ingehaald

Zowel de Ronde van Drenthe als het NK Junioren zijn wedstrijden die worden ingehaald. Beide stonden voor de zomer gepland, maar werden vanwege de toen geldende coronamaatregelen afgelast.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu