VV Buinen, més que un club, al ruim 75 jaar. 'Tekort aan vrijwilligers? Wij niet, we hebben daar meer van dan voetballende leden'

Willy en Adri Rutgers op het hoofdveld van voetbalvereniging Buinen. Het stel is samen langer voor de club actief dan de vereniging bestaat.

Willy en Adri Rutgers op het hoofdveld van voetbalvereniging Buinen. Het stel is samen langer voor de club actief dan de vereniging bestaat. Foto: Harry Tielman

Més que un club, ofwel meer dan een club. Dat is de slogan van FC Barcelona. Voor Adri (63) en Willy (62) Rutgers gaat deze kreet op voor VV Buinen. Samen zijn ze langer vrijwilliger bij de club dan de vereniging bestaat.

Er is weinig dat Adri en Willy Rutgers ontgaat bij de plaatselijke voetbalclub. Dat heeft te maken met hun betrokkenheid, maar ook met de plek waar ze wonen: pal naast het sportpark. Vanuit hun achtertuin loop je zo het voetbalveld op. ,,Dat doe ik dus ook geregeld, gewoon even kijken of alles nog in orde is’’, zegt Adri. De zestiger is er al vanaf zijn achtste kind aan huis, toen begon hij zelf met voetballen. Willy Rutgers haakte in 1984 aan. ,,We kregen in dat jaar verkering en VV Buinen kreeg ik er gewoon bij’’, glimlacht de geboren Assense.

Voor elk wat wils

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's