VV Gieten krijgt nieuw jasje

Het clubgebouw is volgens voorzitter Hendrik Hilbolling ‘aan het einde van zijn latijn’. In maart gaat de club met de gemeente om tafel om de bouwplannen uit te werken.

Hoe zien de bouwplannen eruit?

,,We gaan alle gebouwen renoveren, de bestuurskamer wordt uitgebreid en er komen nieuwe kleedkamers bij. Die zijn hard nodig, want we komen structureel te kort. De afgelopen jaren zijn we behoorlijk gegroeid en zaterdags is het een drukte van jewelste. Verder komt er geen nieuwbouw, maar gaan we als het ware een nieuwe schil om het oude gebouw heen bouwen. Daar hebben we bewust voor gekozen, omdat de kantine ter hoogte van de middenlijn staat. Als het slecht weer is, kunnen de supporters gewoon vanachter het glas de wedstrijd volgen.”

Wat gaat het kosten?

,,Totaal gaat de verbouwing 9 ton kosten. De gemeente Aa en Hunze legt 700.000 euro bij en wij hoesten zelf 2 ton op. Alhoewel, misschien moeten we nog een klein beetje lenen van de bank. Maarwe hebben de afgelopen jaren aardigwat gespaard, dus we proberen zo min mogelijk te lenen. We willen ons niet tot onze nek in de schulden steken. ” Jullie willen zo min mogelijk lenen.

Worden er dan ook nog acties gehouden of gaat de contributie omhoog?

,,Over eventuele acties zoals sponsorlopen hebben we het nog niet gehad. Misschien komt dat nog. En een contributieverhoging willen we absoluut voorkomen. Zoals ik al zei,we hebben de laatste jaren goed gespaard.”

En hoe zit het met de velden?

,,We hebben nu anderhalf trainingsveld. Maar met ongeveer 650 leden is dat eigenlijk te weinig. Zeker met deze weersomstandigheden. Als je met zoveel mensen op het veld staat, gaat alles naar de knoppen. Ik ben van de oude stempel en voorstander van natuurgras, maar met dit soort weersomstandigheden is kunstgras ideaal. De raad gaat nu onderzoeken of een kunstgrasveld nodig is. Dus de bal ligt volledig bij hen, om het zo maar te zeggen.’’

Wanneer beginnen jullie met bouwen?

,,In maart gaan we eerst met de gemeente om tafel om de plannen te bespreken en dan gaan we op zoek naar een aannemer.We hopen na de bouwvak te beginnen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu