VVD in Hoogeveen wil garantie gemeente voor aanleg glasvezel

De VVD in Hoogeveen wil dat het college eventueel garant gaat staan voor de aanleg van glasvezel in Fluitenberg, Pesse en Stuifzand. Voor 5 januari moet 50 procent van de inwoners een abonnement hebben afgesloten.

Eind vorige week stond de teller op 48 procent; nog 40 abonnementen zijn nodig. De VVD wil dat de gemeente zekerheid gaat bieden aan de 600 huishoudens. Het college is gevraagd om uiterlijk 5 januari garantie te geven op de glasvezelaanleg in Fluitenberg, Pesse en Stuifzand, zodat de aanleg niet vertraagd wordt.

,,Glasvezel is een absolute voorwaarde voor de leerbaarheid in het buitengebied,’’, stelt VVD-raadslid Arend Steenbergen. ,,Met zo’n groot draagvlak voor het lokale initiatief moet de gemeente desnoods voor de laatste aansluitingen garant gaan staan.’’

Actieve rol gemeente

De partij heeft vertrouwen dat voor de start van graafwerkzaamheden de 50 procent wordt gehaald. ,,Nieuwe gebruikers moeten anders 695 euro aan aanlegkosten betalen.’’ De VVD wil dat de gemeente een actieve rol vervult om glasvezel in de hele gemeente mogelijk te maken. In de kern van Hoogeveen, dorpen en het buitengebied zijn gebieden nog niet voorzien van glasvezel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu