Vader uit Klazienaveen rijdt met auto in op man die naaktfoto's dochter verspreidde

Rechtbank Assen.

Een 57-jarige man uit Klazienaveen heeft drie dagen celstraf en een werkstraf van 60 uur voorwaardelijk gekregen omdat hij met de auto inreed op de ex van zijn dochter. Hij was boos omdat de ex naaktfoto’s van zijn dochter had verspreid.

,,Sorry, ik klap dicht’’, zei de geëmotioneerde man uit Klazienaveen tegen rechter Monte van Capelle, die vroeg wat er precies was gebeurd op 19 oktober vorig jaar. Op de tribune in de rechtbank in Assen zat zijn al even geëmotioneerde dochter.

Naaktfoto’s via whatsapp naar ouders

Om haar ging het. Haar ex-vriend stuurde naaktfoto’s van haar naar haar ouders toen het uit was. Dat stopte na een woordenwisseling tussen vader en de ex, maar voornamelijk omdat de ex toevallig werd opgepakt voor iets anders. Zodra hij zondagmiddag weer vrij was, ging hij verder met het treiteren van de dochter. Via whatsapp kreeg vader opnieuw foto’s binnen.

,,Ik zat alleen thuis en het ging van kwaad tot erger, ik dacht ik moet mijn dochter opzoeken.’’ Met de klompen aan stapte hij in de auto. ,,Toevallig kwam ik hem tegen in de buurt en toen ging het licht uit. Ik wilde hem klemrijden om zijn telefoon af te pakken.’’ Hij reed de stoep op waar de ex en een vriend samen liepen. Hij raakte ze niet, maar ze waren wel bang. De ex eiste 450 euro smartengeld.

De man uit Klazienaveen reageerde gelaten op die vordering. ,,Daar kan hij dan weer mooi een puutje drugs van kopen, als dat van mijn loontje moet, dan moet dat maar.’’

Rechter: ‘Hij heeft het min of meer over zichzelf afgeroepen met zijn waardeloze gedrag’

De officier vroeg vrijspraak voor de eerste aanklacht, poging tot zware mishandeling. ,,Hij heeft ze niet geraakt. De schaafwond die het slachtoffer had, bleek van een latere val te zijn.’’ Bedreiging bleef over. Daarvoor zouden de drie dagen die de man in voorarrest heeft gezeten genoeg moeten zijn, plus een werkstraf.

De rechter vond de bedreiging bewezen en legde drie dagen cel op. De werkstraf van 60 uur was voorwaardelijk. Naar smartengeld kan het slachtoffer fluiten, besloot de rechter. Van Capelle: ,,Hij heeft dit, wat niet had moeten gebeuren, min of meer over zichzelf afgeroepen met zijn waardeloze gedrag.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu